.:: طرز تهیه شیشلیک ایتالیایی ::.
مواد لازم :
• راسته شیشلیکی: چهار عدد
• آرد سفید: دو پیمانه
• تخممرغ: دو عدد
• آرد سوخاری: یک پیمانه
• پنیر پارمزان: یک پیمانه
• پنیر موتزارلا: به میزان لازم
• روغن زیتون: به میزان لازم
• نمک، فلفل و زعفران: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
گوشتها را در روغن زیتون، نمک، فلفل و کمی زعفران به مدت دو ساعت در یخچال میخوابانیم تا آماده شوند. سپس پنیر پارمزان و آرد سوخاری را با هم مخلوط کرده و کمی نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم و آنها را کنار میگذاریم. بعد از آماده شدن گوشت ها را در آرد سفید میغلتانیم سپس آنها را در تخممرغ زده شده ریخته و مخلوط می کنیم، در مرحله آخر آنها را در آرد سوخاری و پنیر مخلوط شده میگذاریم، سپس آنها را در روغن گذاشته و هر طرف آن را به مدت سه دقیقه میپزیم. آنگاه آنها را روی سینی استیل گذاشته و روی هر کدام یک قطعه پنیر موتزارلا گذاشته و در فر داغشده به مدت ده دقیقه قرار میدهیم و در پایان آنها را درون بشقاب گذاشته و سرو میکنیم.
.:: طرز تهیه خوراک گل کلم مخصوص ::.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر :
• گل کلم: 2 پیمانه گل شده
• کدوخورشی: 1عدد متوسط
• قارچ: 5 عدد
• گوجه فرنگی: 6عدد متوسط
• سیب زمینی: 1عدد متوسط
• نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
• زعفران و روغن زیتون: به دلخواه
طرز تهیه:
مواد را به میزانی که گفته شد تهیه کرده، تمام آنها را خورد کنید و در قابلمه بریزید، سپس گوجه فرنگیها را که اگر دوست داشته باشید در غذا دیده شود خورد کنید وگرنه رنده کرده و با یک لیوان آب مخلوط کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. نمک و ادویه جات و زعفران آب کرده را بیفزایید و بگذارید به مدت یک 1ساعت و ربع بپزد پس از زمان معین آن را با روغن زیتون سرو کنید.
.:: طرز تهیه خورش كاری با مرغ ::.
مواد لازم برای ۴ تا ۵ نفر :
• سینه مرغ: یك عدد كامل
• پیاز: 2 عدد متوسط
• خامه: 50 گرم
• آرد: 3 قاشق غذا خوری
• نمك و فلفل و زرد چوبه: به میزان دلخواه
• ادویه كاری: 2 قاشق مربا خوری
• كره: 50 گرم
• روغن: 2 قاشق غذا خوری
• سیب زمین: 2 عدد متوسط
• قارچ (در صورت تمایل): 200 گرم
• آبلیمو: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا مرغها را تكه تكه كرده به اندازه های مساوی تقسیم کنید و آنها را با یك عددپیاز و زرد چوبه بگذارید نیم پز شوند (با 2 لیوان آب). سپس پیاز بعدی را نگینی كرده با كره و روغن سرخ كرده فقط تا حدی كه پیاز نرم شود آرد را در كره و پیاز ریخته تا كمی سرخ شود بعد كاری و فلفل را به آن اضافه كرده با 5/1 لیوان آب كاملا مخلوط میكنیم من اینجا قارچ هم تفت دادم و كمی آبلیمو ریختم توش و به كاری و پیاز اضافه كردم و بعد پیاز داخل مرغ را خارج كرده این مواد را به مرغ مان كه نیم پز شده اضافه میكنیم. سیب زمینی ها را هم خورد كرده به اندازه 4 سانتی و مكعبی و داخل مرغ میكنیم و اجازه میدهیم غذا جا بیفتد. بعد گاز را خاموش میكنیم اجازه میدهیم یه كم از گرمای آن كم شود بعد خامه را اضافه میكنیم. این غذا را حتما باید با برنج سرو شود.
.:: طرز تهیه کشک بادمجان لقمه ایی ::.
مواد لازم:
• بادمجان قلمی: 5 عدد
• پیاز داغ عسلی
• نعنا داغ و سیر داغ
• کشک غلیظ
• مایه گوشت چرخ کرده با رب گوجه فرنگی
طرز تهیه:
ابتدا بادمجان ها رو پوست می گیریم. ورقه ورقه می کنیم که نه زیاد نازک باشه و نه ضخیم بعد حدود یک ساعتی می زاریم تو آب نمک بمونه، پیاز داغ و گوشت چرخ شده رو مثل مایه ماکارونی آماده می کنیم، سیر داغ، پیاز داغ، نعنا داغ و کشک رو هم آماده می کنیم، بادمجان ها رو سرخ می کنیم، وقتی که بادمجان ها سرخ شدند دو تا از اونا رو بر می داریم و مثل + (بعلاوه)می گذاریم رو همدیگه ...
وسط بادمجان ها (جایی که دو تا بادمجان رو هم قرار گرفتن) از مایه ماکارونی که درست کردین بریزید (اگه دوست داشتید گردو هم بزارید) و مثل بقچه می بندیم. برای اطمینان می تونید از خلال دندان استفاده کنید که وقتی که می پزه باز نشه من خودم از خلال دندون فقط دفعه اول استفاده کردم. بعدش دستتون می اد که چکار کنید ...
وقتی که بادمجان رو بقچه کردین برگردونید تو ظرفی که می خواهید اونا رو بپزونید وقتی همه رو چیدین توی قابلمه یه کم کشک و آب (به اندازه ایی که فقط بادمجان ها بپزه) بریزید و بزارید کاملا آبش تموم شه بزارید یه کم بمونه مثل دلمه تا وقتی می خواهید سرو کنید از هم باز نشه من روی هر کدوم از لقمه ها یه خط سیر داغ، یه خط گوشت و یه خط نعنا ریختم برای تزیین کنارش هم از موادی که داشتم به ترتیب کنار بادمجانها ریختم و با چوب کبریت چند تا خط کشیدم و اون جوری شد که شما می بینید ...
.:: اصول کلی پخت کیک و شیرینی ::.
هر كسی كه حداقل یك بار شیرینی تهیه كرده باشد به خوبی به اهمیت پختن آن پی برده و متوجه شده است كه اگر خمیر شیرینی به بهترین نحو ممكن تهیه شود ولی خوب نپزد، زحمت بیهوده ای كشیده شده، بنابراین لازم است كه در مورد پخت شیرینی و نحوه كار كردن با فرهای خانگی نكات زیر را بدانید:
معمولاً كیك و شیرینی هایی كه دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند. كیك و شیرینی هایی كه ریز و كوچك هستند (به جز شیرینی هایی كه سفیده یا زرده زیاد در آنها به كار رفته) حرارت زیاد و وقت كمتری برای پخت نیاز دارند. اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود كه روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی كه این حالت پیش آمد بهتر است یك تكه كاغذ فویل را چند لایه كرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی كه به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت. درجه حرارت فر در فرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است كه با در دست داشتن جدول زیر می توان هر كیك یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.
درجه سانتی گراد |
درجه فارنهایت |
120 |
250 |
150 |
300 |
160 |
325 |
180 |
350 |
190 |
375 |
200 |
400 |
230 |
450 |
توجه: با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه كنید. فرهایی كه حداكثر حرارت آنها 500 یا 550 باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند. فرهایی كه حداكثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتی گراد تنظیم شده اند.
تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برژس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف كرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی 400 درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه 200 تنظیم كرد. برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم كرد.
پیمانه یا یک، یك دوم، یك سوم و یك چهارم است كه مقدار پیمانه 1 یا كامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد:
مواد - وزن به گرم
1 پیمانه آرد = 100 گرم
1 پیمانه پودر قند = 125 گرم
1 پیمانه شكر = 150 گرم
1 پیمانه روغن (جامد یا مایع) = 150 گرم
پیمانه ها را همیشه با قاشق پر كنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نكنید. هوای اضافی داخل مواد جامد را با حركت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با كارد صاف كنید. اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی 60-50 گرم است كه معادل وزن یك تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.
اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می كنیم، توجه كنید كه تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذكر شده باید مصرف شود. هر جا كلمه تخم مرغ به تنهایی ذكر شد منظور یك تخم مرغ كامل است.
نكاتی در خصوص تهیه كیك و تزیین آن :
قبل از اینكه شروع به پخت و تزیین هر كیكی بكنیم چند نكته ی مهم و در عین حال ساده را باید در نظر داشته باشیم.
1. همیشه دستور كیك یا شیرینی را كه تصمیم داریم بپزیم از اول تا آخر كاملا میخوانیم، مطمئن شویم كه تمام مواد لازم را در اختیار داریم.
2. هیچگاه سعی نكنیم كه مواد دیگری را جایگزین بعضی از مواد كنیم.
3. تمام مواد را یك ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه مواد هم دما شوند.
4. مواد را به دقت وزن كنید.
5. حدود یك ربع قبل از پخت فر را روشن كنیم.
6. هیچگاه در فر را قبل از اینكه سه چهارم زمان پخت سپری شده باشد باز نكنیم چون پف كیك می خوابد.
7. یك كیك وقتی كاملا پخته است كه به اندازه ی كافی پف كرده باشد و روی آن طلایی شده باشد و كیك تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.
:: موضوعات مرتبط:
خانه و خانواده ,
بانوی ایرانی ,
,
:: برچسبها:
خانه داری ,
نکات خانه داری ,
آموزش خانه داری ,
اصول خانه داری ,
خانه ,
زنان ,
کدبانو ,