با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
درباره ما
به فان کلوب منو تو خوش آمدید
امیدوارم همیشه لحظاتی سرشار از عشق
در کنار هم داشته باشیم
با پیشنهادات و انتقادات سازنده خود ما را در پیشرفت بهتر یاری کنید
با تشکر
مادرش او را در آغوش گرفت و گفت: “تو هیچگاه نخواهی فهمید!”
بعدها پسر کوچک از پدرش پرسید: “چرا مادر بیدلیل گریه میکند؟”
پدرش تنها توانست به او بگوید: “تمام زنها برای هیچ چیز گریه میکنند.”
پسر کوچک بزرگ شد و به یک مرد تبدیل گشت ولی هنوز نمیدانست چرا زنها بیدلیل گریه میکنند… بالاخره سوالش را برای خداوند مطرح کرد و مطمئن بود که خدا جواب را میداند…
او از خدا پرسید: “خدایا… چرا زنها به آسانی گریه میکنند؟”
از هنگامی که خداوند مشغول خلق زن بود، شش روز میگذشت. فرشتهای ظاهر شد و عرض کرد: “چرا این همه وقت صرف این یکی میفرمایید؟” خداوند پاسخ داد: “دستور کار او را دیدهای؟ باید دویست قطعه متحرک داشته باشد، که همگی قابل جایگزینی باشند. باید بتواند با خوردن قهوه تلخ بدون شکر و غذای شب مانده کار کند. باید دامنی داشته باشد که همزمان دو بچه را در خودش جا دهد و وقتی از جایش بلند شد ناپدید شود. بوسهای داشته باشد که بتواند همه دردها را، از زانوی خراشیده گرفته تا قلب شکسته، درمان کند.” فرشته سعی کرد جلوی خدا را بگیرد. “این همه کار برای یک روز خیلی زیاد است. باشد فردا تمامش بفرمایید.”
رازهايي كه هر خانمي بايد درباره حالتدادن موها بداند
براشينگ مثل آرایشگرهای حرفهاي!
وقتي خودمان ميخواهيم موهايمان را حالت دهيم معمولا زمان زيادي طول ميكشد و خيلي اوقات آن گونه هم نميشود كه دوست داريم ولي وقتي به آرايشگاه ميرويم آرايشگر در مدت بسيار كوتاهي موها را آرايش ميدهد و مدل موها دقيقا همان ميشود كه ميخواهيم. آرايشگر فقط چند دقيقه وقت صرف ميكند ولي حتي اگر موها خيلي به هم ريخته يا آسيبديده هم باشند به آنها مدلي زيبا و خاص ميدهد. در اين مطلب قصد داريم از راز كارهاي آرايشگر به شما بگوييم.
اگر فر درشت ميخواهيد
شما ميتوانيد با 2 تكنيك ساده در موهايتان احساس سبكي و راحتي كنيد، به اين طريق كه اول سرتان را برعكس به سمت زمين بگيريد تا دسترسي بهتري به موهايتان داشته باشيد بعد به موها يك اسپري نگهدارنده سبك بزنيد، حالا سرتان را بالا بياوريد و با يك فركننده مو، موها را تاب دهيد، شما بايد كل موها را به 6 تا 10 بخش تقسيم كنيد. اگر ميخواهيد موهايتان پف بيشتري داشته باشد، فرموها را بعد از اينكه خنك شدند، به سمت بيرون سشوار كنيد.
۱. با پوشش مشکی و سفید: برای پوشش مشکی و سفید هر نوع آرایشی مناسب است ولی بهترین و مناسب ترین آن رنگهای ملایم سرخابی کمرنگ، صورتی مات و زرشکی و قرمز برای لبها و کمی خاکستری تیره در قسمت انتهایی چشم و کمرنگ تر در قسمت میانی تا سفید به گوشه ی داخلی چشم برای سایه استفاده شود.
۲. با پوشش قهوه ای: آرایش آجری، طلایی، کرم قهوه ای روشن و بژ برای چشم ها و رژهای ملایم قهوه ای روشن، آجری و نارنجی کمرنگ برای لبها مناسب است.
۳. با پوشش سرمه ای: پشت چشم سایه ی ملایم آبی مات و یا سرمه ای کمرنگ که پس از آن تا گوشه ی چشم نزدیک بینی با رنگ روشن صورتی بسیار ملایم آرایش شود و لبها نیز با رژهای سرخابی و صورتی ملایم.
۴. با پوشش خاکستری: چشم ها را با سایه های انتهایی کمی مشکی که در کنار خاکستری محو شده و به سمت داخلی چشم از کمی صورتی مایل به سفید استفاده شود و برای لبها نیز از انواع رژهای بنفش و همینطور صورتی و سرخابی کمرنگ استفاده شود.
۵. با پوشش آبی: سایه ی چشم ها می تواند به نسبت کمرنگ و پررنگ بودن آبی شال و روسری و لباس برعکس عمل کرده یعنی در صورت پوشش آبی آسمانی از سایه ای که آبی تیره و یا سرمه ای است از گوشه ی بیرونی چشم به سمت داخل سایه زده و کمی از آبی آسمانی استفاده شود و در صورت پوشش آبی لاجوردی و تیره، قسمت بیرونی چشم را تنها با یک خط آبی تیره سایه زده و بیشتر از سایه های آبی روشن استفاده کنید، می توانید قسمت داخلی گوشه ی چشم را با صورتی نیز سایه بزنید. در مورد لبها نیز بیشتر از رژهای صورتی و سرخابی براق و بسیار روشن استفاده کنید.
۶. با پوشش سبز: در مورد رنگ سبز، با انواع رنگهای سبز همان رنگ سایه را در کنار کمرنگ و روشن تر آن انتخاب کرده، تنها در قسمت بیرونی سایه از یک خط سبز یشمی که آن را کمی در بقیه ی سایه ها محو می کنید استفاده کنید و رژلبهای آجری روشن، نارنجی روشن و یا مات کمرنگ را برای لبها بکار ببرید.
۷. با پوشش کرم: پوشش کرم را می توانید با انواع رنگهای قهوه ای چه روشن، چه تیره و بژ با جابجایی آنها بطور سلیقه ای استفاده کرده و لبها را نیز با انواع رژهای قهوه ای و بژ آرایش کنید.
تخممرغ پخته را با استفاده از وسایلی مختصر میتوانید به شکل قلب درآورید. برای تبدیل تخممرغ پخته به شکل قلب مراحل زیر را دنبال کنید:
در مرحله اول:
به دو عدد کش، یک عدد سیخ چوبی و تکهای کاغذ نیاز داریم.
در مرحله دوم:
تخممرغ را روی کاغذ قرار داده و سیخ چوبی را روی طول تخممرغ قرار داده و کمی فشار دهید.
در مرحله سوم:
دو طرف سیخ چوبی را با کش محکم کرده و چند دقیقه صبر کنید.
در مرحله چهارم:
با برداشتن سیخ چوبی و کش، تخممرغ پخته شده به صورت شکل شماره ۴ درمیآید.
در مرحله پنجم:
تخممرغ را مطابق عکس از دو طرف به سمت داخل فشار دهید.
در مرحله ششم:
تخممرغ را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، که به شکل قلب درخواهد آمد.
تخممرغ قلبی شکل را میتوانید با اشکال مختلفی از گوجه و خیارشور تزیین کرده و میل کنید.
نوشیدنی قهوه نوعی نوشیدنی گرم است که از دانه برشته شده قهوه که از گیاه قهوه بدست می آید، تهیه می شود. این نوع نوشیدنی همچون چای، جایگاه خاصی در انواع نوشیدنی های گرم دارد. با اضافه نمودن مواد مختلف به نوشیدنی قهوه و همچنین با روش های مختلف دم کردن آن، انواع متفاوتی از این نوع نوشیدنی را تهیه می کنند.
روش های مختلف دم کردن قهوه برای تهیه نوشیدنی قهوه، قهوه را می توان به صورت های مختلف دم کرد. تمام این روش ها را به چهار دسته کلی تقسیم بندی نموده اند که تفاوت این روش ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می کنند.
- جوشاندن
یکی از روش های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاور میانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می رود، این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید. این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می کنند. برای این کار چند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می کنند. قهوه ترک به این روش تهیه می شود. قهوه بدست آمده، نوشیدنی غلیظی است که رویش کف دارد و پودر قهوه هم در ته فنجان، ته نشین شده است.
تحت فشار قرار دادن قهوه اسپرسو، با تحت فشار قرار دادن آب داغ تهیه می شود. این روش برای تهیه انواع نوشیدنی های قهوه به کار می رود. قهوه اسپرسو طعم متمایزی داشته و به علاوه رویش ماده خامه مانندی جمع می شود. در این روش از نوعی قوری که سه بخش دارد استفاده می کنند. در قسمت پایینی، آب می ریزند. پس از آن که آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می شود که پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می شود. معمولاً قوری را روی گاز می گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد.
- کمک گرفتن از نیروی جاذبه
روشی دیگر برای تهیه ی نوشیدنی قهوه، قرار دادن پودر قهوه داخل یک صافی است که آب جوش قطره قطره روی قهوه می چکد. طعم این قهوه به میزان آب و قهوه بسیار بستگی دارد. اما کلاً طعم قهوه اسپرسو از این قهوه بهتر است. در این روش با استفاده از نیروی جاذبه، آب از میان پودر قهوه عبور می کند و قهوه خوش طعمی را ایجاد می نماید.
- خیس کردن
در این روش از استوانه ای شیشه ای که دارای پیستون صافی داری است استفاده می کنند. قهوه و آب جوش در استوانه با هم مخلوط می شوند (معمولاً به مدت چند دقیقه) قبل از آن که پیستون که به شکل فویل است، پایین بیاید. در این هنگام نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی آماده ریختن است. قهوه های کیسه ای نسبت به چای کیسه ای کمیاب ترند. این امر به دلیل آن است که در تهیه ی قهوه کیسه ای باید مقدار زیادی قهوه آسیاب شده (نسبت به چای به کار رفته در چای کیسه ای) به کار برد که از نظر اقتصادی برای تولید کنندگان این محصولات، با صرفه نمی باشد.
در تمام این روش ها از مخلوط آب جوش با قهوه آسیاب شده (دانه قهوه ای که برشته و آسیاب شده است) استفاده می شود. پودر قهوه یا پشت صافی باقی می ماند یا همراه نوشیدنی داخل فنجان ریخته می شود. میزان ریز بودن دانه قهوه بستگی به نوع نوشیدنی دارد که قرار است با آن تهیه شود. دستگاه های برقی تهیه قهوه، آب را جوش می آورند و سپس مواد لازم را بدون این که لازم باشد انسان کمک زیادی کند، با هم مخلوط می کنند. این دستگاه ها بر اساس برنامه زمان بندی خاصی عمل می کنند. افرادی که در تهیه نوشیدنی قهوه مهارت دارند، دانه های سبز قهوه خام و دم کردن آنها به روش سنتی را ترجیح می دهند.
انواع نوشیدنی قهوه
قهوه تلخ: نوعی قهوه ی دم کرده است که بدون شکر، شیر و دیگر مواد افزودنی مصرف می شود.
شیر قهوه: قهوه ای است که پس از تهیه ی آن، شیر و گاهی شکر اضافه می کنند.
کاپوچینو: نوعی اسپرسو است که با شیر کف کرده و گاهی شکر و کاکائو تهیه می شود.
قهوه معطر: در برخی کشورها، به نوشیدنی قهوه مواد مختلفی اضافه می نمایند. شکلات یکی از مرسوم ترین این مواد است که یا روی قهوه آماده شده می پاشند یا همراه با قهوه هنگام دم کردن، مخلوط می کنند. البته از برخی ادویه جات از جمله دارچین، جوز هندی، هل و.. هم برای معطر نمودن قهوه استفاده می کنند.
قهوه یونانی یا قهوه ترک: این نوع قهوه را با جوشاندن پودر بسیار ریز قهوه در آب تهیه می کنند. این نوع قهوه را داخل قوری مسی که دسته بلندی دارد و سر آن باز است درست می کنند. زمانی که قهوه را داخل فنجان می ریزند، صافی نمی گذارند و بنابراین، پودر قهوه که دیگر به تفاله قهوه تبدیل شده است هم داخل فنجان می ریزد. معمولاً فنجان را تا مدتی حرکت نمی دهند تا این پودر قهوه کاملاً ته نشین شود. گاهی به این نوع قهوه ادویه و شکر هم اضافه می کنند.
قهوه فوری: قهوه فوری پودری است که قابل حل شدن در آب یا شیر می باشد. این نوع قهوه به روشی بسیار متفاوت از قهوه هایی که در بالا در موردشان توضیح داده شد، تهیه می شوند. البته این نوع قهوه مسلماً طعم قهوه هایی که برای درست کردن آنها زمان صرف می شود، را ندارد. برخی این نوشیدنی را غیر قابل تحمل به شمار می آورند و بعضی عقیده دارند که جانشین خوبی برای نوشیدنی قهوه واقعی است. برخی هم اعتقاد دارند که این نوشیدنی، اصلاً قهوه نیست و نوعی نوشیدنی خاص خود می باشد.
جنبه های اجتماعی نوشیدنی قهوه
کشورهای آمریکا، آلمان و فنلاند به ترتیب، بیشترین میزان مصرف قهوه را دارند. در کانادا و اروپا هم این نوشیدنی رایج است و بسیاری از رستوران ها تخصص ویژه ای در تهیه ی این نوشیدنی دارند.
در این رستوران ها چای، انواع ساندویچ، انواع کیک و کلوچه و دیگر انواع اسنک هم عرضه می شود. افرادی که این نوشیدنی را خیلی دوست دارند، معمولاً در پیک نیک ها و یا مسافرت ها قهوه را آماده نموده و داخل فلاسک که تا مدتها آن را گرم نگه می دارد با خود می برند.
در برخی کشورها، مخصوصاً شمال فرانسه، نوشیدنی قهوه جایگاه خاصی در عصرانه دارد. افراد، دوستان و افراد فامیل خود را به عصرانه دعوت می کنند و به عنوان عصرانه، به آنها قهوه با کیک می دهند. معمولاً این کیک ها را خانم ها خود در خانه تهیه می کنند. البته از قهوه در وعده صبحانه هم بسیار زیاد استفاده می کنند.
مواد محرک موجود در قهوه
همان طور که می دانید، قهوه دارای کافئین بوده که نوعی ماده محرک محسوب می شود. بنابراین معمولاً برای صبحانه و هنگام کار، از این نوع نوشیدنی استفاده می کنند (چون کافئین خاصیت از بین بردن حالت خواب آلودگی دارد). دانش آموزان و دانشجویان هم در شب های امتحانات، از این نوشیدنی استفاده می کنند که قدرت تمرکزشان بالا رود. کارمندان هم وقتی خسته می شوند واحساس می کنند که برای ادامه کار دیگر انرژی ندارند، با خوردن یک فنجان قهوه انرژی خود را باز می یابند. قهوه بدون کافئین، نوعی قهوه است که کافئین موجود در آن را با استفاده از آب یا یک حلال دیگر، مثلاً تری کلرو اتیلن گرفته اند.
قهوه به عنوان نوعی کود
تفاله نوشیدنی قهوه کود خوبی محسوب می شود، چون میزان نیتروژن آن بسیار بالاست. نیتروژن بخش عمده RNA و DNA و همچنین پروتئین را تشکیل می دهد که گیاهان برای رشد خود، به این مواد نیاز اساسی دارند. پودر قهوه پتاسیم، فسفر و بسیاری از مواد لازم برای رشد گیاه را هم در بر می گیرد. بسیاری از باغبان ها به این نتیجه رسیده اند که با اضافه کردن پودر قهوه به خاک، گل های رز بزرگ و خوشرنگ می شوند.
خطر نوشیدن قهوه برای سلامتی
کافئین موجود در قهوه می تواند فرد مصرف کننده را معتاد کند یا احتمال خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. افرادی که از این نوشیدنی زیاد مصرف می کنند، همگی نوعی حالت عصبی را پس از مصرف زیاد قهوه بیان می کنند. در سال های اخیر، تحقیقات نشان داده اند که مصرف چای، به مراتب کم ضررتر و سالم تر از مصرف قهوه است. البته چای هم کافئین دارد، اما مقدار این کافئین کمتر است.
تحقیقات مختلفی در زمینه ضررهای نوشیدن قهوه صورت گرفته است. برای مثال، تحقیقی که در فوریه سال ۲۰۰۳ م در کشور دانمارک بر روی ۱۸٫۴۷۸ زن باردار که میزان مصرف قهوه آنها در دوران بارداری شان زیاد بود صورت گرفت، نشان داد که احتمال مرده به دنیا آمدن نوزاد در مادرانی که هنگام بارداری قهوه زیاد می نوشیدند (تقریبا ۴ تا ۷ فنجان در روز) بسیار بیشتر از مادرانی است که از این نوشیدنی خیلی کم استفاده می کنند. تحقیقی که در سال ۲۰۰۴ انجام شد نشان داد که مصرف بیش از یک فنجان قهوه در روز، سبب افزایش التهاب و حالت برافروختگی می شود. در نتیجه این حالت، مصرف قهوه تأثیر مضاعفی بر عروق قلبی می گذارد.
همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند اما بی توجهی به نکات بهداشتی در مراحل آماده سازی این گروه غذایی ارزشمند، می تواند زمینه ای باشد برای تبدیل آن به یک ماده غذایی زیان بار که حداقل می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. بنابراین روش شست وشوی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهترین روش شست وشوی سبزیجات، همان روش ۴ مرحله ای است که وزارت بهداشت توصیه می کند.
- مرحله اول شامل پاک سازی اولیه می شود. پاک سازی اولیه یعنی اینکه تمام برگ های زرد، چوب ها و گل و لای احتمالی از سبزی جدا شوند. در این مرحله اگر لازم بود، حتی باید یک آب سطحی هم روی سبزیجات گرفته شود.
- مرحله دوم، انگل زدایی است که توصیه می شود در یک ظرف آب، به ازای هر لیتر آن، بین ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی بریزید. این کار باعث می شود که تخم و کیست انگل ها لیز و لزج شود و به سطح آب بیاید. در این مرحله از شست وشو، شما باید آب روی سبزی را به آرامی تخلیه و سپس سبزی تان را از درون ظرف خارج کنید.
- مرحله سوم، میکروب زدایی است که باید دوباره سبزی تان را درون یک ظرف پر از آب غوطه ور کنید و مقداری از محلول های ضدعفونی کننده حاوی پرکلرین را که در بازار وجود دارند، داخل آب سبزی بریزید. مقدار ماده ضدعفونی کننده ای هم که داخل آب می ریزید باید بر حسب دستور روی کالا باشد.
- مرحله چهارم یا مرحله نهایی هم، آب کشی ساده است تا اثر مواد شیمیایی که داخل آب سبزی ریخته اید، کاملا از بین برود.
این دستورالعمل خاص وزارت بهداشت است که فکر می کنم فقط برای کشور خودمان تنظیم شده! شاید برایتان جالب و حتی باورنکردنی باشد اگر بگویم وقتی نگاه به سایت وزارت بهداشت کشور کانادا کردم تا ببینم که بهترین روش شست وشوی سبزیجات در این کشور چیست، دیدم که نوشته: "سبزیجات را بعد از خرید فقط با آب بشویید و هرگز با افزودن مواد ضدعفونی کننده یا مایع ظرفشویی، اجازه ورود انواع مواد شیمیایی را به درون بافت این خوراکی ندهید!"
متاسفانه، آبیاری سبزی ها در کشور ما با فاضلاب و کودهای انسانی سبب شده که چنین دستورالعمل پیچیده ای برای شستن آن وجود داشته باشد؛ وگرنه، چه کسی است که نداند افزودن مواد شیمیایی به خوراکی ها، ارزش غذایی آنها را پایین می آورد؟ بنابراین به نکات بهداشتی که برای آماده سازی سبزیجات به آنها اشاره شد، همواره دقت کنید تا سلامت تان تهدید نشود؛ هرچند که ارزش تغذیه ای آنها قطعا دستخوش تغییراتی خواهد شد.
.:: فوت و فن های آشپـــــزی ::.
خانم هایی که بیرون از خانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند و یا اینکه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند، می توانند از این روش کمک بگیرند:
صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنید، البته کمی آن را خشک بردارید، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهید و آن را دم کنید حالا تا سالاد را آماده کنید، برنج هم دم کشیده است.
برای از بین بردن بوی سوختگی برنج: 1. یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
2. یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد.
آب برنج برای بچه ها: وقتی می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج در صورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.
اگر برنج شما شور شد: اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش را بی نمک درست کنید.
اگر برنج شما بی نمک شد: اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می شود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی شود.
برای خوشمزه تر شدن شیر برنج: اگر می خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.
برای خوشمزه تر شدن شوید پلو: برای اینکه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه ی مخصوص پلو که سبزرنگ است و (در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.
از بین بردن بوی نامطبوع برنج: اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.
بر طرف کردن بوی پیاز از کارد: اگر کارد شما بوی پیاز می دهد، با کارد هویج را حلقه حلقه ببرید. با این کار بوی پیاز از بین می رود.
تمیز کردن ظرفی که در آن غذا سوخته است: اگرغذا به ته قابلمه چسبیده، هرگز کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاک کردن آن به کار نبرید. کافی است آن را از آب گرم پر کنید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. اگر غذا خیلی محکم به قابلمه چسبیده است، مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملاً پاک شود.
برای پاک کردن سس: برای پاک کردن لکه ی سس با پارچه ی تمیزی که درون آب سرد فرو ببرید، پاک کنید و در صورت لزوم مقدار کمی از محلول آب و کف پودر رختشویی را به وسیله ی یک اسفنج به آرامی روی آن بمالید و سپس با یک پارچه ی تمیز و نم دار آن را پاک کنید.
دستگاه بخار پز درخانه: برای ساختن این دستگاه، یک قابلمه را آب کرده و آبکشی روی آن قرار دهید. سپس مقداری آب در قابلمه بریزید(به میزانی که آبکش با آب برخورد نکند) حالا هر ماده ای را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبکش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.
راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران: برای اینکه زعفران شما بهتر رنگ بدهد می توانید از این روش کمک بگیرید: درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.
نكته هایی در مورد پخت گوشت: اگر میخواهید گوشت سفت را ترد كنید، روی همه قسمت های آن مخلوطی از سركه و روغن زیتون بمالید و بگذارید به مدت دو ساعت بماند، سپس بپزید. اگر گوشت شما خیلی سفت و تازه است، روی همه قسمت های آن جوش شیرین بمالید، بگذارید چند ساعت بماند، سپس قبل از پختن كاملاً بشوئید و وقتی میخواهید گوشت را با زدن بیفتک یا كارد نرم كنید، روی آن آرد بپاشید، این كار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد كرد.
آبگوشت پرمایه: برای آنکه آبگوشت شما غلیظ تر و پرمایه تر شود چند تکه نان به داخل آن بیندازید.
اسپاگتی نچسب: برای آنکه برنج، ماکارونی، اسپاگتی یا هر ماده نشاسته دار دیگر هنگام پختن به هم نچسبد، قبلاً دو قاشق روغن خوراکی به آب آن اضافه کنید مشکل شما حل خواهد شود.
سفید مثل یاس: اگر هنگام پختن پلو یا کته یعنی زمانی که برنج در داخل آب شروع به جوشیدن می کند، مقدار کمی آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره یا یک تکه زاج سفبد به آب برنج اضافه کنید، نه تنها پلو یا کته را مانند یاس سفید می کند، بلکه دانه های آن را نیز از هم جدا ساخته مانع از چسبیدن آنها به یکدیگر و در نتیجه له شدن برنج می شود.
خاصیت روغن: هنگام جوشاندن برنج، لویبا و حبوبات دیگر یک کاغذ روغنی را به بالای قابلمه یا دیگ بمالید و یا چند قطره روغن خوراکی به آن اضافه کنید این کار باعث خواهد شد که محتوی دیگ یا قابلمه دیر تر از حد معمول بجوشد و در نتیجه طعم و مزه آن بهتر و لذیذتر خواهد شد.
پوست کندن تخم مرغ آب پز: تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود 1 دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم کنده می شود.
چه کنیم تخم مرغ هنگام آب پز شدن ترک نخورد: قبل از اینکه تخم مرغ را آب پز کنید درون ظرف مورد نظر کمی نمک بریزید، دیگر تخم مرغها ترک بر نمی دارد.
کندن پوست گردو: اگر گردوی خشک را در آب نمک بخوابانید، بعد از چند ساعت حالت گردوی تازه پیدا می کند و پوستش به راحتی کنده می شود.
جلوگیری از وارفتن غذا: برای آنکه مواد خوراکی مانند کوفته و غیره در آب از هم نپاشد و به اصطلاح وا نرود قدری آرد یا تخم مرغ به آن بیفزاید و حرارت آتش را زیاد کنید.
کف جانانه: برای آنکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر کف کند، قدری نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع لازم کف خواهد کرد.
نمک ناپز: هنگام پختن نخود و لوبیا سایر حبوبات هیچگاه به آن نمک نزنید زیرا سفت خواهد شد و دیرتر می پزد.
نگهداری از روسری كار سختی است. هر كار كه بكنید خط تا روی روسريها بهخصوص روسريهای ساتن یا حریر ميافتد و هربار قبل از استفاده باید آنها را اتو كنید.
نگهداری از روسری كار سختی است. هر كار كه بكنید خط تا روی روسريها بهخصوص روسريهای ساتن یا حریر ميافتد و هربار قبل از استفاده باید آنها را اتو كنید. برای اینكه روسريهایتان خط تا نداشته باشند و قبل از استفاده به اتو نیاز پیدا نكنید، ميتوانید چندتا از آنها را روی هم بگذارید و دور یك لوله فویل آلومینیوم بپیچید. هم جای كمی ميگیرند و هم چروك نميشوند.
اگر چوب رویی میز تحریر شما خراب شده یا از رنگش خسته شدهاید ميتوانید از كارتپستالهایی كه در كمدتان خاك ميخورد برای تزئین میز استفاده كنید. كارتها را روی میز بچینید و با نوار چسب گوشههای آنها را مرتب كنید. بعد یك شیشه روی میز بگذارید تا كارتها تكان نخورند.
تجربیات دیگران را نادیده نگیرید. باور کنید که گاهی اوقات همین تجربیات، میتواند برای شما بسیار مفید واقع شود. پس وقتی دوستی از سر مهر و محبت، میخواهد راهحلی درباره مشکلات خانهداری پیشرویتان بگذارد، از حرص اینکه چرا او بیشتر از شما میداند، دست رد به سینهاش نزنید.
راه عبور فلفلها را باز کنید
گاهی اوقات، فلفلدان تبدیل میشود به زجرآورترین وسیله دنیا. تمام تلاش شما برای اینکه یک دانه فلفل از داخل ظرف بیرون بیاید، بیهوده است و شاید در نهایت منجر شود به اینکه قید فلفل روی غذا را بزنید. برای اینکه این اتفاق برای فلفلدانهای خانه شما نیفتد، کافی است چند دانه فلفل درسته داخل آنها بیندازید. به این ترتیب دیگر هرگز دچار این مشکل نمیشوید و علاوه بر آن طعم تازگی همیشه در فلفلهای شما احساس میشود.
او آخرين ميزبان نخستين گروه "بفرماييد شام" بود؛ از دكوراسيون مدرن خانهاش بگيريد تا چيدمان منظم وسايل آشپزخانهاش، همه و همه نشان از كدبانوگري او ميداد.
لادن طباطبايي، آخرين ميزبان نخستين گروه بفرماييد شام بود؛ از دكوراسيون مدرن خانهاش بگيريد تا چيدمان منظم وسايل آشپزخانهاش، همه و همه نشان از كدبانوگري او ميداد. وقتي از بازيگر شناخته شده تلويزيون و سينماي ايران پرسيديم «اينكه ميگويند آشپزي تنها وظيفه خانمهاست درست است؟» يك جواب خوشحالكننده براي خانمها داد و از حقوق همه خانمها دفاع كرد: «مردانگي حكم ميكند، آقايان همه چيز را گردن خانمها نيندازند.در نتيجه هم آشپزي و هم انجام كارهاي خانه، بايد بين زن و مرد تقسيم شود.»
كناردست مادرم آشپزي را ياد گرفتم
آشپزي را زماني آموختم كه در دوره دبيرستان تحصيل ميكردم؛ آن زمان تصميم گرفتم در كلاسهاي آموزشي خانم ايراندخت شركت كنم و يك دوره شيوه پخت غذاهاي فرنگي را بياموزم. وقتي در اين كلاسها شركت كردم، يكي از مباني اصلي آشپزي كه هماهنگي كارها، هنگام پخت غذاها بود را ياد گرفتم؛ بهطور مثال ياد گرفتم وقتي دارم پيازها را سرخ ميكنم، همزمان با آن، ميتوانم مثلا برنج را هم آبكش كنم. البته قبل از آن، هميشه كنار دست مادرم ميايستادم و با نگاه كردن به نحوه آشپزي كردنش، خيلي چيزها ميآموختم و علاوه بر همه اينها، خودم هم علاقه زيادي به آشپزي داشتم ولي درحقيقت خاطرم نيست از چه زماني بهصورت جدي شروع به آشپزي كردم.
چای و نوشیدن چای یکی از دلپذیرترین و خوشایندترین کارهایی است که بیشتر مردم جهان و به ویژه ایرانیان به آن میپردازند. طراحان و نوآوران هنر و فناوری در این زمینه نیز بیکار ننشستهاند و طرحهایی بسیار زیبا و گاه عجیب و غریب برای قوریها و کتریها به بازار روانه کردهاند.
چای و نوشیدن چای یکی از دلپذیرترین و خوشایندترین کارهایی است که بیشتر مردم جهان و به ویژه ایرانیان به آن میپردازند. هر میزبانی میخواهد که بهترین پذیرایی را از ميهمان خود کند و در این میان آیین چای و نوشیدن آن یکی از سادهترین ولی اثرگذارترین بخش پذیرایی است. طراحان و نوآوران هنر و فناوری در این زمینه نیز بیکار ننشستهاند و طرحهایی بسیار زیبا و گاه عجیب و غریب برای قوریها و کتریها به بازار روانه کردهاند. در زیر چند نمونه از این قوریها و کتریها را میبینیم.
این قوری عجیب و زیبا به جز شکل چشمگیرش میتواند با تغییر رنگ نیز ميهمانان شما را شگفتزده کند. ساختار پوستهای این قوری بهگونهای طراحی شده که با گرم شدن آن رنگ آن نیز تغییر میکند.
این قوری گرچه هنوز در مرحله ایدهپردازی و طرح است ولی به خوبی میتواند نمایانگر ذوق و کوشش طراحان در نوآوری محصولات خانگی باشد. این قوری برای میزبانانی که چندان از سلیقه ميهمانشان آگاه نیستند بسیار سودمند است. قوری یین و یانگ که کاملا قرینه است، میتواند هم برای چای معمولی و هم چای سبز استفاده شود.
اگر وسايلي كه براي نظافت منزل استفاده ميكنيد، در همه جاي خانه، از زير سينك آشپزخانه گرفته تا حمام و دستشويي پراكنده است و براي پيدا كردن هريك از آنها بايد تمام خانه را زير و رو كنيد، شك نداشته باشيد به يك جعبه براي نگه داشتن اين لوازم احتياج داريد.
تجمع بهتر است
اگر وسايلي كه براي نظافت منزل استفاده ميكنيد، در همه جاي خانه، از زير سينك آشپزخانه گرفته تا حمام و دستشويي پراكنده است و براي پيدا كردن هريك از آنها بايد تمام خانه را زير و رو كنيد، شك نداشته باشيد به يك جعبه براي نگه داشتن اين لوازم احتياج داريد. يك جعبه پلاستيكي معمولي يا حتي يك سبد، براي نگه داشتن تمام چيزهايي كه براي نظافت خانه لازم داريد، معجزه ميكند. خواهيد ديد كه به زحمتش ميارزد تا كمي از وقت خود را صرف انجام اين كار كنيد زيرا ديگر مجبور نيستيد در هر گوشه و كناري دنبال آنها بگرديد. كافي است اين جعبه يا سبد را با خود به هر قسمتي از خانه كه ميخواهيد آن را تميز كنيد ببريد تا هرچه لازم داريد به راحتي در دسترس شما باشد. اگر منزلتان 2 طبقه است، ميتوانيد در هر طبقه يكي از اين جعبهها داشته باشيد تا مجبور نشويد آن را از پلهها بالا و پايين ببريد.
صرفهجويي در وقت و انرژي
هميشه يك جفت دستكش لاتكس هم در اين جعبه بگذاريد تا دستانتان آلوده نشود و در مقابل مواد شيميايي كه براي نظافت استفاده ميكنيد محفوظ بماند. براي تميز كردن خانه، بهراحتي اين جعبه را از اتاقي به اتاق ديگر ببريد. به اين ترتيب در وقت و انرژي خود صرفهجويي ميكنيد و هرچه لازم داريد در دسترستان است. دقت كنيد موادشوينده و لوازمي كه در اين جعبه ميگذاريد، حتما استاندارد و بهداشتي باشد. چنانچه شما از وسايل يا مواد ديگري براي نظافت منزلتان استفاده ميكنيد، همانها را در جعبه خود قرار دهيد زيرا منظور از اين كار فقط نظم و ترتيب دادن به لوازم مورد استفاده شماست.
کامران تفتی با ایفای نقش بینظیرش در سریال زیر هشت،
به ما گفت که هنوز او را خوب نشناختهایم و کامران میتواند یکی از بهترینها باشد.
نظرات او در مورد خانمها بسیار جالب و خواندنی است.
این بار برای 10 نکته راجع به خانمها سراغ یکی از آقایانی رفتیم که با بازی درخشان خود در سریال زیر هشت، توجه بسیاری از مردم را به خود جلب کرد و چهره دیگری از بازیگری را به ما نشان داد. کامران تفتی با ایفای نقش بینظیرش در این سریال، به ما گفت که هنوز او را خوب نشناختهایم و کامران میتواند یکی از بهترینها باشد. بد نیست بدانید کامران برخلاف بسیاری از جوانهای امروزی بسیار سنتی، متعصب و اهل دل است. نظرات او در مورد خانمها بسیار جالب و خواندنی است. او شاید یکی از معدود افرادی باشد که هنوز مثل پدرها و یا شاید پدربزرگهایمان فکر میکند.
القصه...
زنها عاشق نمیشوند، همیشه سعی میکنند مکمل باشند. عشق برای زن تعریف احساسی ندارد، آنها با یک شرایط ویژه درونی، احساس میکنند مردی نیاز به تکامل و تکمیل شدن دارد. آن وقت است که وارد عمل میشوند و نقش یک سوپرهیرو را بازی میکنند. با وجود خستگی، شکست و یا حتی ضربه خوردن از پای نمیافتند و تمام سعی خود را برای کمک به آن فرد به کار میگیرند. این حس واقعا ستودنی است، به نظر من زنها واقعا عاشق نمیشوند، فقط تصمیم میگیرند.
اول اینکه
رفتار خانمها در هر لحظه چند زندگی دارد. بدین معنا که شما از یک رفتار نمیتوانید به ماهیت تصمیم، نظر و یا ایده او پی ببرید.
با بهكار گرفتن اين نكات ساده ميتوانيد حمام، آشپزخانه و اتاق پذيراييتان را به راحتي تميز كنيد
1 - اگر در منزل حيوانات خانگي نگه ميداريد، حتما موي آنها در قسمتهاي مختلف خانه پخش ميشود. بهمنظور جمعكردن اين موها، دستكش لاستيكي ظرفشويي دستتان كنيد، آن را مرطوب كرده و روي سطح موردنظر بكشيد. به اين ترتيب موها به دستكش ميچسبند. 2 - از نيروي جاذبه زمين كمك بگيريد! ابتدا از قسمتهاي بالا به سمت پايين شروع به گردگيري كنيد و استفاده از جاروبرقي را در مرحله آخر قرار دهيد. درصورتيكه پس از نظافت و جاروكردن اقدام به گردگيري كنيد، گردوغبار، در هوا معلق ميمانند و بعد از مدتي روي سطوح و لوازمي كه تميز كردهايد مينشينند. ميتوانيد ابتدا از يك دستمال مرطوب براي پاك كردن استفاده كنيد و سپس براي نظافت نهايي جاروبرقي بكشيد. 3 - براي تميزكردن پنكههاي سقفي، براي اينكه گرد و خاك روي زمين نريزد، هر يك از پرههاي آن را داخل يك روبالشي كهنه قرار دهيد، سپس روبالشي را روي سطح پرهها به سمت بيرون بكشيد. به اين ترتيب، گرد و خاك، داخل روبالشي ميريزد. 4 - قبل از شستن ديوارها، به جنس آنها توجه كنيد. ديوارهايي كه با رنگ پلاستيك رنگ شدهاند، نبايد با آب شسته شوند، زيرا آب به آنها آسيب ميرساند. در عوض، ميتوانيد از يك اسفنج براي اينكار استفاده كنيد. اما براي شستن رنگهاي روغني حدود نيمليتر آب را با يك قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي مخلوط كرده و روي ديوارها اسپري كنيد. بعد با دستمال آن را خشك كرده بعد از 5 دقيقه با اسفنجي كه در آب ولرم خيس كرده و آبش را گرفتهايد، ديوارها را بشوييد. 5 - تشكها و رومبلي را هرگز بدون خواندن دستورالعمل آنها نشوييد. بعضي از آنها را ميتوان با ماده شوينده كاملا شست درحاليكه برخي ديگر فقط بايد با دقت زياد با جاروبرقي تميز شوند.
6 - براي تميزكردن پنجرهها، كمي آب را با چند قطره روغن اسطوخودوس مخلوط كرده و با آن جرمهاي پنجره را پاك كنيد. مزيت ديگر اين نوع روغنها اين است كه ميتواند حشرات مزاحم را دور كند. اگر از اين روغنها در دسترس شما نيست، يكچهارم پيمانه سركه، 2 پيمانه آب و مقدار بسيار كمي صابون مايع را با هم مخلوط كرده و به شيشهها اسپري كرده و بعد با يك تكه روزنامه پاك كنيد. 7 - براي اينكه پس از آشپزيكردن، نظافت آشپزخانه سريعتر و راحتتر انجام شود، قبل از تهيه غذا، روي پيشخوان و كابينتهاي آشپزخانه را با كاغذ روغني يا كاغذ معمولي بپوشانيد. با اين كار روغن و عصاره گوشت، مرغ و ماهي روي پيشخوان نميريزد و نيازي به شستوشوي آن نيست. بعد از اتمام آشپزي كاغذها را جمع كنيد و دور بيندازيد. 8 - يكي، دو تكه كاغذ خشك زير سطل آشغال آشپزخانه بگذاريد تا آب حاصل از زبالهها را جذب كرده و از ايجاد بوي نامطبوع آن جلوگيري كند. 9 - اين تكنيك را امتحان كنيد تا بتوانيد در عرض 3 دقيقه توالت را تميز كنيد: 2 قرصجوشان مخصوص شستوشو را داخل توالتفرنگي بيندازيد، يكي، دو دقيقه صبر كنيد تا شروع به جوشيدن كند و سپس با برس مخصوص، داخل توالت را بشوييد و بعد سيفون را بكشيد.
آیا فکر می کنید نمی شود بدون اینکه رژیم گرفت، چاق نشد؟
با خواندن این مطلب متوجه می شوید که چگونه هم جلوی شکمتان را نگیرید و هم بیش از حد چاق نشوید.
دلیل چاقی بیشتر زنان نسبت به مردان: هورمونهای زنانه
آیا چاقی در خانمها اپیدمی است؟
چاقی در زنان و مردان رایج است، اما در زنان احتمال ابتلا به آن بیشتر است. خانمها به دلیل داشتن هورمون پروژسترون درصد چربی بدنشان بالاتر بوده و سختتر عضلهسازی میکنند. این نکته به اضافه اینکه اکثر خانمها در ایران با کمبود آهن مواجه هستند، موجب میشود سوخت و ساز بدن آنها پایینتر آمده و وزنشان بالاتر رود. از نظر روانی هم چون خانمها بیشتر نگران این مسئله هستند، بیشتر چاق میشوند. وقتی شما تا این حد به مسئلهای فکر میکنید، ترشح هورمونها در بدن شما افزایش یافته و این خود موجب چاقی بیشتر میشود. از طرف دیگر خانمهای خانهدار به دلیل اینکه مسئولیت پخت و پز را برعهده داشته و مدام در آشپزخانه حضور دارند هم بیشتر در معرض چاقی قرار میگیرند.
با چاقی خود کنار نیایید
آیا راهی برای پیشگیری از اضافه وزن در خانمها وجود دارد یا باید آن را به عنوان یک حقیقت تلخ پذیرفت؟
تا قبل از سن یائسگی از طریق ورزش و رژیم غذایی مشکل را حل کرد، مگر آنکه شخص دچار مشکل تیروئید باشد که آن هم قابل درمان است. اگر شما از سنین نوجوانی به صورت منظم ورزش کرده و از رژیم غذایی درستی پیروی کنید، هرگز با مشکل چاقی مواجه نخواهید شد. در برخی از افراد بعد از سن یائسگی، اختلالات هورمونی دیده میشود که ممکن است منجر به چاقی آنها شود، ولی این عارضه هم با تجویز پزشک، برطرف خواهد شد. اگر شخصی با مشکل چاقی خود کنار آمده و آن را بپذیرد، همیشه شخصی منزوی و عصبی خواهد بود، بدون آنکه دلیل آن را بداند. پس تصور نکنید که کنار آمدن با این مسئله راهحل مناسبی است و به جای آن دنبال یک راه چاره باشید. مشکل چاقی در خانمهای خانهدار، بیشتر از سایر خانمها به چشم میخورد.
شكر و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدی كه فقط شكر آب شود. سپس بادكا را اضافه كنید. در این زمان مواد كف می كند و بالا می آید. مایه را مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا شهد مانند آب نبات كشی شود.
سفیده تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا كاملاً فرم بگیرد. برای اینكه بدانید شهد آماده است، كمی از شهد را داخل آب یخ بریزید، پس از سردشدن باید حالت شكننده پیدا كند.
مایه را از روی حرارت بردارید و مرتب هم بزنید. گلاب را به سفیده اضافه كنید و با همزن برقی بزنید. دو قاشق از شهد را داخل سفیده بریزید و با همزن خوب بزنید.
سپس محتوای كاسه سفیده را داخل شهد بریزید و هم زدن را تا زمانی كه مواد گرم است (حدود ۱۰ دقیقه) ادامه دهید. باید مراقب باشید كه مواد سرد نشود، زیرا خراب می شود. مواد را روی شعله پخش كن با حرارت ملایم قرار دهید تا جایی كه همزن قدرت دارد با همزن بزنید. وقتی كه مواد سفت شد، با قاشق به صورت پارویی هم بزنید. سپس مغز پسته را اضافه كنید.
از مایه تكه های كوچكی برداشته و آن را گرد كنید و روی مقداری آرد با كمك كاردك فرم دهید.
نكته :برای امتحان مقداری از گز را بگذارید تا خنك شود، وقتی در دست غلطاندید، اگر به دست نچسبید آماده است.
پیشنهاد :در صورت دلخواه پس از فرم دادن برای اینكه مرتب تر شود، می توان قالب زده سپس در آرد غلتاند.
جایگزین : می توانید به جای مغز پسته از مغز بادام استفاده كنید.
وقتی صحبت از سلامتی به میان میآید، غذای سالم اهمیت پیدا میكند، از تنقلات و میانوعدههای سالم و مقوی حرف میزنیم، همه یاد میوهها و سبزیجات مختلف و رنگارنگی میافتند كه تقریباً توی همه خانهها هم پیدا میشود، بخصوص سر سفره ایرانیها، همراه صبحانه، نهار و شام. به عنوان نمونه میتوان سبزی خوردن و سالاد را نام برد كه جزو جداییناپذیر سفره ایرانی است. در فصل زمستان هم انواع شور و ترشی كه بالاخره آنها هم از سبزیجات مختلف درست شدهاند.
با اینكه بارها از فوائد بیشمار میوهها و سبزیها گفته شده، ولی باز هم میتوانیم از آنها بگوییم، از روش نگهداری و شیوه مصرفشان. سبزیها به صورت خام، پخته یا سرخ شده مصرف میشوند. البته بهتر است بدانیم اگر بتوانیم سبزیجات را بیشتر به صورت خام مصرف كنیم، از ویتامینها و مواد غذایی موجود در آنها نیز بیشتر بهره میبریم.
سبزیجات خام خیلی از سبزیجات را میتوانیم به صورت خام مصرف كنیم كه البته بهترین روش هم هست. سبزیجاتی مثل كاهو، انواع كلم، هویج، گوجه فرنگی و... را میتوان به راحتی به صورت خام استفاده كرد، البته در صورتی كه مشكلی در هضم غذا نداشته باشید. همچنین خوب است بدانیم استفاده از سبزیجات خام به صورت روزانه میتواند بسیاری از ویتامینهای مورد نیاز بدن را فراهم كرده و در ضمن فیبر لازم را هم تامین كند.
سبزیجات پخته بعضی از سبزیجات مثل سیبزمینی یا چغندر را نمیشود به طور خام مصرف كرد. بنابراین مشخص است كه باید این سبزیجات را همراه آب پخته و بعد مصرف كنیم. بهترین روش برای پخت اینگونه سبزیجات این است كه اول بگذاریم آب جوش بیاید. سپس سبزیجات مورد نظر را در ظرف بریزیم تا پخته شوند. البته بهتر است برای پخت سبزیها از ظروف لعابی استفاده شود. همچنین لازم است دقت داشته باشید، سبزیجات را باید با حداقل میزان آب بپزیم تا بعد از پخته شدن مقدار زیادی آب همراهش نباشد. در ضمن به یاد داشته باشید كه حتماً باید از آن آبی كه همراه سبزی پخته شده نیز استفاده كنیم. برای حفظ رنگ اصلی سبزی و خوشرنگ ماندن آن، بهتر است هنگام پختن در ظرف را بگذاریم.
اسفناج یكی از سبزیجات مفید و پرخاصیت است، اما برای مصرف این سبزی دقت داشته باشید آن را قبل از پختن خرد نكنید. بگذارید اسفناج كمی بپزد و بعد از پخته شدن آن را بكوبید. با این كار ویتامین بیشتری را در خود حفظ میكند.
بعضی از سبزیجات مثل گلكلم و نخودفرنگی بهتر است با نمك پخته شود تا مزه بهتری بگیرد. بعضی از سبزیها مثل هویج هم باید با كمی شكر جوشانده شود. پس همه سبزیها مثل هم نیستند و طرز تهیه و مصرف آنها یكی نیست. البته بیشتر سبزیها را میشود هم خام مصرف كرد و هم پخته، ولی این نكته را هم به یاد داشته باشید كه برای پختن سبزی بهتر است آنها را بخارپز كنیم؛ به این صورت ویتامین بیشتری در سبزی باقی میماند.
سبزیجات خشك خشك كردن سبزیجات از فریز كردن آنها بهتر است، زیرا سبزی خشك ویتامین بیشتری را در خود نگه میدارد و زمان بیشتری هم میتوانیم آنها را نگهداری كنیم. برای خشك كردن سبزیجات باید آنها را پاك كرده و تمیز بشوئیم. پس از شستشو نیز باید صبر كنیم تا آب آن كامل گرفته شده و خشك شود. بعد آنها را در مكانی كه سایه است خشك میكنیم.
البته خیلی از خانمهای خانهدار سبزی را در آفتاب خشك میكنند، در حالی كه این كار باعث زرد شدن سبزی میشود. بنابراین بهتر است سبزیجات را در سایه خشك كنیم. البته در دورانی نه چندان دور، برخی از مواد غذایی را كه در فصلی خاص یافت نمیشد نیز خشك میكردند. مثلا روزگاری در فصل زمستان بادمجان نبوده است به همین دلیل مردم در تابستان بادمجانها را به نخ كشیده و در اتاق یا انباری میبستند تا خشك شود و برای زمستان آماده باشد، اما امروز شرایط فرق كرده، حالا حتی در سردترین روزهای سال هم بادمجان وجود دارد.
سبزیجات یخزده فریز كردن هم نوعی دیگر از نگهداری مواد غذایی است كه امروز هم طرفداران زیادی پیدا كرده است. سبزیجات را میتوان بطور متوسط 8 تا 12 ماه در فریزر نگهداری كرد. البته بهتر است برای فریزری كردن از قبل سبزیجات را سرخ نكرده و به صورت خام در فریزر بگذاریم. سپس هر زمانی كه نیاز داشتیم میتوانیم آنها را از فریزر درآورده و استفاده كنیم. به عنوان نمونه سبزیجاتی مانند نخودفرنگی، كرفس و لوبیا را میشود خام در فریزر نگهداری كرد.
بهتر است بعضی از سبزیجات مثل لوبیا، هویج یا باقلا را اول به مدت چند دقیقه در آب جوش بگذاریم و بلافاصله آنها را در آب سرد بریزیم. بعد از سرد شدن آنها را در كیسههای نایلونی گذاشته و در فریزر جا دهیم. كیسههای فریزر باید بسیار محكم و مقاوم باشد تا رطوبت سبزی از بین نرود.
همچنین نباید سبزی را پس از اینكه از فریزر بیرون آوردیم، دوباره داخل فریزر بگذاریم. چون در اثر آب شدن سبزی ارزش غذایی آن نیز كاهش مییابد. بنابراین مهم است سبزیها را طوری بستهبندی كنیم كه برای مصرف یك وعده مناسب باشد. در نهایت باز هم تاكید میكنیم كه سبزیها چه خام باشند و چه پخته برای بدن ما مفید هستند و حتماً باید در برنامه غذایی ما جای بگیرند.